top of page
January 2024 interview with  TheCelebrity.Online Magazine

Anja J. Cucinotta

BE THE KEY

Globally recognised trainer, speaker and coach specialising in personal empowerment and self-confidence.

Welcome! I am thrilled you are here.

 

I am Anja J. Cucinotta, a globally recognised trainer, speaker and coach specialising in personal empowerment and self-confidence.

 

Since 2013, I have had the privilege of empowering over 12,000 clients globally to confidently step into their power to be happy.

My mission is to empower you to confidently step into your power and take your relationships, career, life and happiness to the next level.

Be The Key Photo

Why BE THE KEY?

Because YOU are the key to unlock all that you truly desire and deserve and open the doors to a future you have barely dared dream of. 

 

Are you ready to open the next door on your journey to a life of confident happiness?

Have you ever felt..
 

... helpless? You know there must be more to life but you have no idea where to start, what to do or how to go about it.

... hopeless? You feel as if you've tried it all, nothing has really worked and you don't have the energy to believe that confident happiness is just around the corner for you.​
 

... worthless? You invest in everyone else except yourself. You really shouldn't become any more visible, audible, powerful than you are today.

My offering

Individual Coaching 

Wherever you are starting from, the work together will empower you to gain more confidence to step into your power to take your relationships, career - your happiness - to the next level. 

We will explore both concrete goals you want to reach and how to overcome the challenges you face inside and outside of yourself.

Maybe you know it’s time to finally start stepping into your power towards confident happiness.

Maybe you know you are done playing small and are ready to make yourself the priority in your career, relationships and life. You are ready to gain laser focus on the direction you want to grow in and step up your power to live with confidence, purpose and joy, letting go of what no longer serves you.

 

Maybe you know it’s time to step into your destiny and claim your power to become the next level version of you.

You are ready to experience next level independence, success and energy in your professional and personal life.

It’s time to confidently make your biggest dreams a reality.

Training & Speaking

My inspirational keynote speeches and unique training courses have inspired audiences around the world, both virtually (all the way from Sydney to Chicago and everywhere in between) and physically (from Milan to London and Madrid).

 

My BE THE KEY content focuses on empowering you to step up your personal power to create the life you desire. It all starts with you and your mind and even the smallest new tool you acquire can make a big impact.
 

Learn how to make your brain your ally for your success, how to overcome roadblocks to fully step into your potential or how to stop letting fear stop you to become unstoppable.

Discover how to harness the powerful connection between body, mind and emotions, and understand which questions will propel you to the next level. 

Why is vulnerability so essential to building connections, trust and innovation? And get ready to experience first-hand what makes dreaming big so instrumental to your success.

 

Over 12,000 participants have joined my trainings to date with consistent 5-star feedback from audiences in all regions of the world, representing all ranks and all genders.

I am honoured to give a keynote speech at the 2024 Healthcare Businesswomen Association European Leadership Summit

Healthcare Businesswomen Association European Leadership Summit

Free Masterclass 
Stepping Up My Personal Power

What would you do if you were more confident?
Who would you become?
How would your career transform?
Your relationships?
Which dreams would you make a reality?

Click here for a sneak peek of Day 1: Body

If you are ready to stop playing small and sabotaging yourself, ready to step up your personal power and take your self-confidence to the next level, then  join the next edition of my FREE masterclass - Stepping Up My Personal Power

Sign up below to learn powerful tools to finally step up your self-confidence from 360 degrees. Body. Mind. Emotions.

Amazing! You are one step closer to stepping up your personal power

586B9B94-6AC1-416C-B464-B2EEBE35CECE.jpeg
IMG_0708.jpeg
“In a very short amount of time, Anja helped me to elaborate which I really want and to feel confident in my decision. Her positive and empowering approach are incredibly motivating. Thanks to her, I received a lot powerful new input I can also apply in other parts of my life.”
Testimonials

Media 
Appearances

Explore my videos across my YouTube channels and social media platforms, including my TEDx Talk!

  • Facebook
  • TikTok
  • Instagram
  • Linkedin
  • YouTube
No idea what your purpose is?

No idea what your purpose is?

Play Video

Q&A from my January 2024 interview with  TheCelebrity.Online Magazine

Anja J. Cucinotta

Q1. How do you introduce yourself? Ans: For the past 12+ years, I have been a transformational coach, trainer and speaker, working with both individual and corporate clients in English and Italian. My focus is on how to make your brain your ally, because if you run on auto-pilot, it rarely is your friend, am I right? I also work as part-time project manager and am mother to an extraordinary teenager. I am of German/Dutch heritage, left my heart in London, lived in Paris for a summer (the summer to end all summers) and have lived in Milan for the past 22 years. Got my eye on Zurich next… I am passionate about empowering women and mothers to confidently step into their power to be happy. My motto? BE THE KEY. Because you are the key to open the doors to your future.

Q2. Childhood to Adulthood - How was your transition from childhood to adulthood and what are the bad and good things you remember? Ans: Without going into detail, I grew up in a home that was not safe. So from infancy I developed high sensitivity (HSP for highly sensitive person or SPS for sensory processing sensitivity), which means your central nervous system doesn’t really have any buffers to physical, environmental, social, emotional stimuli. It is exhausting but also a kind of superpower, because you are so sensitive to dynamics, vibes, energy. Today, I trust that when I know something, I know something.

Q3. Struggle - What hardships have you gone through in life? Ans: Apart from my intense childhood, leaving home at 18 and then Germany at 20, I have been divorced twice. The first time doesn’t really count (married at 21, separated at 23, divorced at 25. Divorce, dishmorce…). The second marriage lasted 10 painful years, but gave us the gift of our son. Going through the separation with a one-year-old, followed by two shoulder surgeries, return to work (while breast-feeding), all without a real support network in a country not my own was the toughest time in my life.

Q4. What do people usually not know about you? Ans: I haven’t really spoken openly about my high sensitivity.. tadaaa.

Q5. What sets you apart from your competitors in the industry and in life? Ans: With all the studying I have done over the past 13 years (and continue to do every day), I am today the most resilient, resourceful and happy that I have ever been. Doesn’t mean I don’t stumble and fall. I just know how to quickly pick myself up. I study hard and practice hard to learn more about how our brains - and confident happiness - actually work. My purpose in life is to “live to lead”, by which I mean I’ll go first. I’ll do the work, try and test and never ask my clients to go where I haven’t already been.

Q6. What are your upcoming major events? Ans: Watch out (and sign up for) the next edition of my FREE masterclass on self-confidence called "Stepping Up My Personal Power". We will deep-dive into confidence from 360 degrees: body, mind and emotions. The past editions had raving reviews and I can’t wait to add value to more women and mothers especially. This masterclass can be a game-changer for you, too. Did I mention it is completely FREE?

Q7. What are your food preferences and physical attributes? (optional) Ans: People say I am so lucky to live in Italy with all the great food. Well, yes and no, because most of the time I have to eat my own cooking hahaha. But the ice-cream. Oh, the ice-cream. Italian ice-cream ruined all other ice-creams of the world for me.

Q8. Your love life, relationships and family? (optional) Ans: Single mother to my 14 year-old (who has an amazingly present and supportive father), I have few but very deep friendships.

Q9. What expert advice would you like to give? Ans: As I have heard say “pain is inevitable; suffering is a choice”. How long you stay down is up to you. And the main three reasons you stay down longer than necessary are 1. You feel helpless 2. You feel hopeless or 3. You feel worthless. In my individual coaching programmes and training offering, we work on all three of these.

Posts
& Articles

My blog is currently in Italian, so for those who can read it, I hope you enjoy it! For those who can't, stay tuned for updates...

bottom of page